NTB

Rettssaken mot den britiske finansakrobaten Sanjay Shah åpnet mandag i Danmark, der han står tiltalt for skattesvindel i milliardklassen.

Den danske stat mener Shahs britiske finansieringsselskap Solo Capital Partners i årene 2012 til 2015 svindlet dem for over 19 milliarder kroner gjennom uriktig tilbakebetaling av utbytteskatt.

Shah nekter straffskyld, men mandag åpnet rettssaken mot ham i Glostrup.

Aktor Marie Tullin åpnet ved å be retten om å konfiskere eiendeler fra Shah verdt til sammen 11 milliarder kroner, inkludert en lang liste med eiendommer, de fleste i Storbritannia.

Tiltalen er svært omfattende, og retten skal blant annet gjennomgå 300.000 dokumenter. Det skal skje i løpet av over 50 rettsmøter, og saken vil tidligst være over i juni neste år.

Shah ble pågrepet i Dubai i 2022 og i desember i fjor utlevert til Danmark der han siden har sittet i varetekt.

Mandag stilte han i retten iført svart skjorte, svarte buker og gule joggesko. Dersom han blir funnet skyldig, risikerer han opptil tolv års fengsel.

– Han er uskyldig. Danskene forsto ikke sin egen skattelovgivning, det er det som er problemer, sa en talsmann for Shah, Jack Irvine, før helgen.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.