MSNBC-ankrene Jen Psaki, Joy Reid og Rachel Maddow håner velgere i Vest-Virginia. De er på lag med Hillary, som ser ned på oss vanlige folk – the deplorables. Norske medier er ikke stort bedre. De fremstiller Trump-tilhengere som hvite, dumme, ignorante, fattige og lavt utdannede.

Som med programmet The View er det mange av oss som ville foretrekke waterboarding, kontinuerlig avspilling av Odd Nordstogas «Kveldssong for deg og meg» (Grisen står og hyler) 24/7, eller bambustortur før vi orker å se et sekund av MSNBC-ankrene Jen Psaki, Joy Reid og Rachel Maddow.

Da er det godt å ha andre som kan fortelle oss hva disse venstrevridde, kaklende, usympatiske, rabiate kvinnfolkene med sine ovenfra-og-ned-holdninger fordriver tiden med.

New York Post skriver: – MSNBC anchors mock Virginia voters over immigration concerns: Does have a border with West Virginia.

Vi er ikke overrasket over å høre at the wicked women of the left hånet velgere i Virginia og Vest-Virginia, og det er tydelig at de er på samme lag som en annen kjent venstrevridd, kaklende, usympatisk kvinne i USA – Hillary Clinton.

Gus skriver i kommentarfeltet:

– De fleste amerikanere liker ikke denne typen arroganse. Dette kan sammenlignes med «basket of deplorables»-talen, som er en av tidenes verste politiske tabber. Det er cringy å se hvordan de nyter å se ned på medmennesker. Dette er tegn på dypt iboende usikkerhet.

– The arrogance won’t play well with most Americans. This is comparable to the “basket of deplorable’s” speech which is easily one of the worst political blunders of all time. It’s cringeworthy to see how they enjoy looking down on fellow human beings. It’s a sign of deeply embedded insecurities.

Det er mange av disse kvinnene i USA.

Noen av dem så mange av oss opp til for en del år siden. Bette Midler er en av dem – hun var ikke bare en fantastisk sangerinne, men også en flott skuespiller. Og hun virket så sympatisk – hun brydde seg om folk.

En favoritt var hennes rolle i filmen «Beaches», hvor hun sang «Wind Beneath My Wings». Den gang var hun en slags Hollywood-helt, men som mange i hennes bransje har hun gått fra hero til zero.

Det skal mye til for at Bette Midler vil gjenvinne den statusen hun hadde for noen år siden blant oss vanlige folk. Hun har sagt så mange forferdelige og nedverdigende ting om vanlige mennesker at hun antagelig aldri blir tilgitt.

Det har skjedd flere ganger og viser at denne ovenfra-og-ned-holdningen er hennes sanne jeg.

I Vest-Virginia er de fattige, analfabeter og dopa

Bette Midler er en hyppig kritiker av republikanere på X. Det har hun lov til, men hun velger å take the low road, som de sier i USA.

Som da hun kalte Melania Trump en illegal immigrant (alien) og hånet henne etter en tale den mest forhatte førstedamen i historien holdt i 2020.

Med tanke på Hollywood-skuespillere som har «godhetsposør»-stempel i pannen, viser hun hvor hyklersk eliten er.

– Herregud, enda kan hun ikke snakke engelsk.

Hvem er nett-trollene?

Det hun sa om vanlige folk i Vest-Virginia på X, er kanskje en av de mest forferdelige tweetene i historien, ifølge Catturd, stemplet som et nett-troll av venstresiden.

– Ren ondskap, skriver «nett-trollet» som har 2,5 millioner følgere.

I tweeten kritiserte Bette Midler den demokratiske senatoren Joe Manchin, som er fra Vest-Virginia.

Hun skrev at Manchin sold us out – solgte seg til opposisjonen – fordi han blokkerte en av Demokratenes pakker, som handlet om partiets sosial- og klimautgifter.

Midler skrev:

– Han ønsker at resten av landet skulle være som Vest-Virginia: – Fattig, analfabet og dopa [nedkjørt].

Det er derfor ikke tilfeldig at Jen Psaki, Joy Reid og Rachel Maddow håner vanlige folk fra Virginia og nabostaten Vest-Virginia. De tenker akkurat det samme som Bette Midler – og Hillary Clinton. For dem er folket der deplorables, akkurat som oss.

Programlederne på MSNBC diskuterte resultatene fra tidlige avstemninger på Super Tuesday og at velgere i Virginia er bekymret for illegal immigrasjon.

Psaki, som bor i New York, håner folket i staten og sier:

– Jeg bor i Virginia, hvor problemet med immigrasjon er den viktigste saken.

Joy Reid ler fordi det er så morsomt. Disse kvinnene er det vanskelig å se på, til og med i små doser. De gir seg ikke der. Rachel Maddow sier at de grenser jo til Vest-Virginia, «et veldig omstridt område» som utløser mer kakling fra the wicked women of the left.

Senere i diskusjonen malte Joy Reid republikanere som rasister som stemmer mot sine egne økonomiske interesser på grunn av fremmedfiendtlighet.

– De stemmer ikke basert på økonomi, eller basert på fordelene de får økonomisk fra presidenten.

– De stemmer på rase; de stemmer over denne ideen om en invasjon av brune mennesker over grensen, ideen om at de ikke kan få jobben de ønsker.

Reid, som er svart, hevdet videre at GOP-tilhengere ønsker å drive alle svarte ut av høyskolene og kvitte seg med politikk for mangfold, rettferdighet og inkludering.

Sunn-fornuft-konservativ skriver at han er fra Virginia og er fornærmet. Vest-Virginia er et av de vakreste stedene, og folk liker seg der.

– Jen Psakis fornærmelser er basert på elitisme og den samme holdningen Hillary Clinton uttrykte ved å kalle folk deplorables.

As a Virginian this is insulting. West Virginia has some of the most beautiful and incredible natural features and people who enjoy them. @jrpsaki insults are based on elitism and the same attitude @HillaryClinton expressed by calling people “deplorables”.

— Commonsense Conservative 🇺🇸🗽🦅 (@UplandHunterVA) March 6, 2024

Hvite, dumme, ignorante, fattige og lavt utdannede

Vi har sett den samme ovenfra-og-ned-holdningen i norske medier. I 2016 skrev Gard Michalsen i Medier24 om Mynewsdesk, som driver med medieovervåking. Byrået gikk gjennom 350 norske artikler om den amerikanske valgkampen.

Mynewsdesk fant blant annet:

– I den grad Clinton blir kritisert, er det ofte via intervjuer gjort med Trump-tilhengere i USA.

– Trumps tilhengerne blir ofte fremstilt som stereotype “hvite, dumme, ignorante, fattige og lavt utdannede”

– Det finnes unntak, men tendensen er veldig tydelig, skriver Mynewsdesk.

Det var for åtte år siden, og norske journalister fremstiller fortsatt Trump-tilhengere som de gjorde den gangen – og vi kan legge til karakteristikkene høyreekstreme og rasister. Det er skuffende. Vi forventer det av Joy Reed, Jen Psaki og Rachel Maddow.

Men som Hollywood- og MSNBC-eliten har de også «godhetsposør»-stempel i pannen, og deres holdninger til den vanlige mann og kvinne i gata viser hvor hyklerske de egentlig er.

* Odd Nordstoga er all right, men «Kveldssong for deg og meg» (Grisen står og hyler) 24/7 er tortur.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.