Rishi Sunak advarte tidligere i uken mot at Gaza-aktivismen utvikler seg i en voldelig retning. Han ba politiet passe bedre på. Men i Amnestys øyne er dette en innskrenkning av ytringsfriheten.

Sunak hevdet tidligere i uka at man kan se «et mønster av stadig mer voldelig og skremmende oppførsel» blant dem som protesterer mot Israels krigføring på Gazastripen.

Han advarte mot å la «mobben overta for demokratisk styre» og ba britisk politi bruke «eksisterende fullmakter» til å slå ned på trusler mot politikere og demokratiske prosesser.

Amnesty International liker ikke det de hører og anklager den britiske regjeringen for å ville innskrenke folks rett til å protestere mot krigen på Gazastripen.

Sunak sa ikke at alle Gaza-demonstrantene er voldelige. Han advarte mot en tendens. Amnesty har ikke fått med seg det. De er opptatt av å forsvare aktivistenes rett til utfoldelse. Man må konkludere med at de forsvarer retten til å være voldelig og intimiderende siden saken er god.

– De overveldende fredelige protestene mot massegrusomhetene i Gaza må ikke blandes sammen med ekstremisme, skriver Ilyas Nagdee i Amnesty Internationals britiske avdeling i en uttalelse.

– Folk protesterer på grunn av det skremmende høye og stadig økende antallet sivile som blir drept i Gaza og mot regjeringens manglende handling for få i stand en umiddelbar våpenhvile for å få en slutt på de uutholdelige lidelsene, fortsetter Nagdee.

– Trusselen om å innføre enda flere restriksjoner på folks rett til fredelig protest er dypt bekymringsfull og tyder på at regjeringen er fast bestemt på å bringe dem som er uenige i deres politikk, til taushet, mener Nagdee. (NTB)

Vesten har fått en Arab Street akkurat som det er i Midtøsten og de frivillige organisasjonene som Amnesty later som om de ikke forstår den nye dynamikken.

 

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.