NTB

Staten og de andre involverte landene i innleiesøksmålet som er fremmet fra ti bemanningsbyråer, har fått frist til 19. april om å komme sine innspill til Efta.

Det opplyser advokat Nicolay Skarning i advokatfirmaet Simonsen, Vogt og Wiig i en epost til NTB.

– Det er meget gledelig at Efta-domstolen så raskt har tatt saken til behandling og at alle sluttinnlegg skal komme innen 19. april 2024. Mange bemanningsforetak sliter økonomisk etter regjeringens innstramninger på grunn av kravene fra LO, og vi får nå fortgang på den store erstatningssaken mot staten, sier Skarning.

Ifølge Skarning kan dette bety at saken kan komme opp til muntlige høringer allerede til høsten, og at Efta-domstolens syn kommer innen 2024 er omme.

Bakgrunnen for striden er lovendringene som fjerner muligheten bedrifter har til å bruke innleie når arbeidet er av midlertidig karakter. I tillegg ble det innført et totalforbud mot bruk av innleie i bygg- og anleggsbransjen i Oslo, Viken og tidligere Vestfold fylke.

Bemanningsbyråene krever rundt 40 millioner kroner i erstatning.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.