Det hvite hus bruker Ukrainas nederlag i Avdijivka til å legge press på Republikanerne for å bevilge de 61 milliarder dollar Biden har bedt om. Republikanerne får skylden for at ukrainerne går tomme for ammunisjon.

Motstanden er imidlertid økende både i Kongressen og blant velgerne.

Ukrainerne mangler først og fremst soldater.

Ved Avdijivka ble et antall tatt til fange da de forsøkte å unnslippe.

– I sluttfasen av tilbaketrekningen, under press fra de overveldende fiendtlige styrkene, ble et visst antall ukrainske soldater tatt til fange, sier generalen Oleksandr Tarnavskyj, som kontrollerer området, på Telegram.

Hvor mange soldater det er snakk om, er så langt ikke kjent.

Forsvarssjef Oleksandr Syrskyj sa natt til lørdag et Ukraina trekker sine styrker fra Avdijivka for å unngå å bli omringet.

Byen har vært under hardt russisk press den siste tiden. Både Syrskyj og president Volodymyr Zelenskyj sier at styrkene trekkes tilbake for å «redde ukrainske liv».

– Basert på den operative situasjonen rundt Avdijivka og for å unngå omringing og bevare livene og helsa til soldatene, besluttet jeg å trekke våre enheter fra byen og gå over til å forsvare fra mer gunstige posisjoner, skrev Tarnavskyj natt til lørdag.

Vestlige medier oppgir at russerne har mistet 315.000 drepte og sårede, men oppgir ingen tapstall for Ukraina. Uttrykket «et visst antall» tyder på at det er et betydelig antall.

Man kan lese mellom linjene at Ukraina har mistet mange soldater i Avdijivka og spørsmålet melder seg om de døde forgjeves.

NTB innrømmer at mange folkevalgte i USA ønsker en fredsplan. Men de lyver om grenseplanen Chuck Schumer og Mitch McConnell la frem.

Et tverrpolitisk kompromiss som innebar en omfattende skjerping av sikkerheten langs grensen, ble forhandlet fram av Demokratene og Republikanerne i Senatet, men falt da tidligere president Donald Trump avviste den.

Forhandlingene om planen foregikk helt siden oktober, men ble først kjent tre dager før den skulle opp til avstemning. Planen innebar ikke stengning av grensen, men en permanent tilstrømning, det stikk motsatte av hva Republikanerne ble forespeilet.

Derfor var den DOD, Dead on Arrival, slo Speaker of the House, Mike Johnson fast.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.