Galskapen som EU påfører borgerne, fortsetter for full kraft. EUs bygningsdirektiv er en så sinnssyk idé at det selvsagt vil presses igjennom av tyrannene i Brussel. Vi huseiere må trolig bare akseptere å bli ruinert.

Selvsagt har galskapen fått en elegant forkortelse: EPBD. Bak disse uskyldige bokstavene ligger det kostnader på mange hundre tusen kroner for hver familie. Klimapolitikk betyr mer for EU enn vår levestandard.

Innen 2035 skal det gå med 20–22 prosent mindre energi til boligsektoren. Litt av et ENØK-løft, alt som ledd i EUs klimapolitikk.

Fra 2030 av skal alle nye boliger stå for netto null klimautslipp, og skal ha solceller på taket. I 2050 skal alle bygninger være nullutslips!

Dette skriver Thomas Vermes i ABC Nyheter. Document har omtalt dette flere ganger tidligere. 7. desember ble EU-mafiaen enig om en foreløpig avtale. I mars skal EU-parlamentet vedta saken, som trolig vil bli presset ned i halsen på nordmenn på grunn av EØS-avtalen.

Boligeiere flås av EUs nylig vedtatte direktiv

Nick Zimmermann (Dansk Folkeparti) sier at bygningsenergi-direktivet blir «en bombe under danske huseiere» fordi det blir dyrt å innfri kravene. Det blir trolig enda verre for nordmenn, siden prisnivået er høyere her.

Energiminister Terje Aasland klarte ikke å gi et svar på spørsmål fra Terje Halleland (FrP) da sistnevnte lurte på hva kostnaden ville bli. Tidligere har vi sett anslag på mellom 500.000 og 1,5 millioner for et gjennomsnitts hus.

Det er staten som tildeles forpliktelsen, skriver Vermes.

Men myndighetene står fritt til å pålegge huseierne å gjennomføre hele eller deler av forpliktelsene dersom de blir en del av EØS-avtalen. Og det er det jo grunn til å tro. Har vi sagt A, pleier vi å si B.

Uansett hvordan staten velger å finansiere direktivet, er det norske skattebetalere som får regningen. Staten lever jo som kjent kun av å rane borgerne. Som Document har skrevet tidligere: I praksis blir boligeierne flådd uansett, selv om deler av prosessen med å flå dem blir forsøkt skjult.

Så da blir det etterisolering og skifte av dører og vinduer. Fornuftige tiltak uansett. Ikke minst med de skyhøye strømprisene regjeringen og stortingsflertallet belaster Norge med, er det smart å få ned strømforbruket.

Problemet er at vi står ikke alle klare til å punge ut med hundretusener av kroner til å oppfylle EUs klimaplaner i vår egen leilighet eller hus.

Det koster litt over 10 øre å produsere hver kWt i Norge, som er velsignet med vannkraft. Men kraften sendes til utenlandske gangstere, og så må vi kjøpe rådyr strøm tilbake. Det er en økonomisk voldtekt av norske husholdninger og bedrifter.

Resultatet er inflasjon og renteøkning. Arbeiderpartiet sørger for at alle arbeidere blir fattigere. Når ble dette målet?

Det er dyrt å være fattig. Mange har rett og slett ikke penger til å oppgradere energistandarden.

Det hører med til historien at bankene ventes å skru opp boliglånsrentene for dem som har hus med dårlig energistandard.

Den nye føydalismen nærmer seg, og middelklassen skal knuses. Staten foretrekker klienter fremfor selvstendige borgere. Klimahysteriet brukes som unnskyldning. Bøndene er de eneste som protesterer, men ikke i Norge. Vi er jo «verdens rikeste». Vel, det føles ikke slik. Jeg hadde mye bedre råd for tyve år siden.

Vermes uttrykker et håp om at staten skal bidra i et «spleiselag». Men et spleiselag pleide å være noe man deltok i frivillig, fordi man hadde felles interesser.

EUs bygningsdirektiv er det stikk motsatte. Frykten for klimaendringer får EU og den norske regjering til å tvinge oss inn i et økonomisk selvmord, for sikkerhets skyld.

Hvor er høygaflene?

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.