Iran rekrutterer britiske muslimer på pilegrimsreiser i Midtøsten til å spionere på jøder og dissidenter i Storbritannia, ble det hevdet i går kveld.

Den fryktede islamske revolusjonsgarden (IRGC) tar kontakt med britiske sjiamuslimer som besøker religiøse steder i Iran og Irak.

De får beskjed om å returnere til Storbritannia og samle informasjon om fremtredende britiske jøder eller mål som synagoger, ifølge israelske og britiske tjenestemenn som hver for seg har uttalt dette til The Daily Mail.

Noen spionerer på iranske dissidenter i Storbritannia som Teheran-regimet beskylder for å skape uro i hjemlandet.

I går kveld sa en israelsk tjenestemann at de siden Hamas’ massakre den 7. oktober har sendt flere advarsler enn vanlig til Storbritannia for å varsle landet om potensielle angrep fra iranere eller deres stedfortredere.

Eksperter har også advart om at noen iranere som kommer til britiske universiteter for å studere som internasjonale studenter med statlige stipend, er spioner.

Kasra Aarabi fra tenketanken United Against Nuclear Iran sier at IRGCs ikke har fokusert på å rekruttere britiske iranere, som vanligvis er sekulære og motstandere av ayatollahregimet. Men britiske sjiamuslimer fra Pakistan, Irak og Libanon ble rekruttert til Arbaeen-festivalen i den hellige irakiske byen Karbala, som tiltrekker seg opptil 20 millioner pilegrimer årlig.

Irans president varsler «resolutt svar» hvis USA gjennomfører angrep

De fleste britiske muslimer tilhører den sunnimuslimske delen av islam. Men det anslås at opptil 400.000 muslimer tilhører sjia-retningen, som er Irans statsreligion. Iran ser på seg selv som sjiamuslimenes beskytter over hele verden.

I fjor ble det rapportert at Islamic College, en sjiamuslimsk utdanningsinstitusjon i Willesden Green, nordvest i London, hadde sterke forbindelser til Al-Mustafa-universitetet i Iran og sendte studenter til universitetets campus i landet.

Rektor ved Islamic College, Dr. Isa Jahangir, ble omtalt som «representant» for Al-Mustafa i Storbritannia på pro-iranske nyhetsnettsteder. Al-Mustafa ble sanksjonert av det amerikanske finansdepartementet for å være et rekrutteringssted for IRGC.

Høyskolen sa den gang at påstandene om deres og Dr. Jahangirs tilknytning til Al-Mustafa var «grunnløse».

Professor Anthony Glees, som er ekspert på terrorisme, uttalte:

– Dette er en alvorlig trussel som må håndteres. IRGC står bak Hamas og houthiene, og de driver også disse spionnettverkene her i landet. Britiske iranere må være svært forsiktige når de reiser tilbake til Iran.

I går kveld uttalte innenriksdepartementet i England:

«Storbritannia vil alltid stå imot trusler fra fremmede nasjoner. Vi vurderer kontinuerlig potensielle trusler.»

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.