Sveitsisk politi utenfor et tog ved stasjonen i Essert-sous-Champvent, der en gisselaksjon fant sted den 8. februar 2024. Foto: Laurent Gillieron / Keystone via AP / NTB.

En iransk asylsøker (32) med øks og kniv tok i 18:30 tiden torsdag kveld femten gisler ombord på et tog mellom Yverdon og Sainte-Croix i Sveits.

I operasjonen som fulgte, ble gisseltageren skutt og drept av sveitsisk politi ca. kl. 22:15. Alle gislene ble reddet og er i god behold, skriver Neue Zürcher Zeitung (NZZ).

32-åringen, som snakket farsi og engelsk, tvang lokomitivføreren til å forlate sin post og tok også ham som gissel sammen med passasjerene mens toget stod på stasjonen i Essert-sous-Champvent, opplyser den sveitsiske avisen.

Politiet kom med snikskyttere, forhandlere og en farsi-tolk til stedet, sperret av området, og forsøkte å komme i kontakt med iraneren.

Politiet opplyser at de benyttet sjansen i et øyeblikk da 32-åringen hadde fjernet seg en smule fra gislene til å distrahere ham med eksplosiver. Gisseltageren forsøkte å angripe politiet med øks, men ble skutt og drept på stedet.

NTB skriver at politiet sier det ikke er noen grunn til å tro at det var terror.

Gisseltagerens motiver er uklare, opplyser politiet til NZZ fredag morgen.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.