NTB

Regjeringen fordeler 36 millioner kroner til en rekke skeive organisasjoner og pridefestivaler, blant annet Fri, Skeiv Ungdom og Skeivt kristent nettverk.

– Det burde være selvsagt at folk i Norge skal kunne leve frie og trygge liv. Men slik er det ikke for alle. De skeive organisasjonene gjør en svært viktig jobb for å bedre situasjonen for skeive i Norge, og vi vil bidra til å løfte fram deres stemmer og perspektiv, sier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap).

Nær 25 millioner av støtten er driftstilskudd til tolv organisasjoner på feltet, deriblant Fri, Skeiv Ungdom, Skeiv Verden og Salam. I tillegg får flere pridearrangementer rundt om i landet tilskudd, deriblant Oslo Pride, Arctic Pride i Tromsø, Regnbuedagene i Bergen og Trans Pride.

– På disse festivalene feirer vi mangfoldet og retten til å være seg selv. De handler også om fellesskap, om å inkludere, løfte og sette søkelys på utfordringene som gjenstår, sier Jaffery.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.