Morten Wold (FrP) i Stortinget. Foto: Torstein Bøe / NTB

Tidlig onsdag morgen eksploderte postkassen til FrP-politiker og stortingsrepresentant Morten Wold. Han utelukker ikke at det er politiske motiver bak hendelsen.

Morten Wold er Stortingets 3. visepresident og en av FrPs mest profilerte politikere gjennom mange år.

Wold og hans parti er vært blant nokså få på Stortinget som har vært svært tydelige i sin støtte til Israel etter terroren landet ble utsatt for 7. oktober. Se også artikkel under.

Nå stilles spørsmålet om postkassesprengingen hjemme hos Wold kan ha sammenheng med dette, eller ha eventuelt andre politiske motiver.

Wold selv utelukker ingenting i så måte, og tror ikke dette dreier seg om «vanlig» hærverk:

– Ungdomspøbler sprenger sjelden postkasser klokka halv sju om morgenen, sier Wold til Bygdeposten.

NTB melder om saken.

Han var selv i Oslo da det smalt ved hans hjem i Vikersund, men ble varslet av en nabo som hørte eksplosjonen rundt klokka 6.30 onsdag. Naboen hadde også observert en person i området, men vet ikke om vedkommende var knyttet til hendelsen.

Wold sier han kommer til å varsle Politiets sikkerhetstjeneste (PST) om hendelsen.

– Jeg hadde kanskje ikke tenkt så mye over dette hvis det ikke skjedde på dette tidspunktet og fordi det har vært en del polariserte debatter den siste tiden, sier han og henviser blant annet til Israel-Palestina-debatten.

Morten Wold (56) er fra Vikersund og representerer Buskerud FrP på Stortinget, der han har sittet siden 2013.

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) kaller saken alvorlig.

– I Norge skal myndighetspersoner og alle andre være trygge. Det er demokratiet vårt avhengig av. Det bygger på ytringsfrihet, skriver han på X.

– Uenighet er en viktig del av demokratiet vårt. Vi skal behandle hverandre med respekt. Ingen skal trues eller presses til stillhet. Det er bra at min kollega har varslet PST, sier han videre.

Mange har notert seg det raseriet og nærmest hatet som råder i visse av de kretser som nå aktivt hetser Israel og viser sin støtte til  palestinerne.

Ytringsklimaet i dette spørsmålet har blitt temmelig usunt, og mange kvier seg for å si sin mening.

Det er nettopp sterkt og ofte religiøst motivert engasjement i denne saken som har ligget bak en del terrorhandlinger andre steder i verden.

Les også: 

FrP vil ikke fordømme Israels blokade

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.