Forhandlinger om nye EU-regler som skal fremme grønn industri, er i havn, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Forhandlingene har pågått mellom folkevalgte i EU-parlamentet og Belgia, som for tiden har det roterende EU-formannskapet.

En ikke navngitt kilde sier tirsdag til Reuters at forhandlingene er i mål. Dermed ligger det an til et vedtak av det som kalles Net Zero Industry Act (NZIA). (NTB-Reuters)

Net Zero, altså nullutslipp, er EUs våte og uoppnåelige drøm. Mange tusen milliarder euro skal kastes ned i dette sluket, til glede for rent seekers i alle EU-land, inkludert stebarnet Norge.

Kommisjonen mener utslippene bør reduseres med 90 prosent, sammenlignet med nivået i 1990, innen 2040.

Tanken er at dette målet skal bli et viktig skritt på veien mot netto nullutslipp i 2050.

Norske politikere følger lydig etter, og vår klimapolitikk er tett knyttet til EUs målsettinger og reguleringer. Et nytt 2040-mål i EU vil derfor også få konsekvenser for Norge.

– EUs klimamål er svært viktige for Norge. Norske bedrifter kan og bør være leverandører av klimaløsninger til EUs grønne og digitale omstilling. For at vi skal lykkes med det, trenger vi et tett samarbeid med EU, sier viseadministrerende direktør Anniken Hauglie i NHO i en uttalelse til NTB.

Karbonfangst og -lagring skal nok en gang bli Norges månelanding. Slik skal vi redde hele verden.

Terje Aasland lider av hybris, også han skal redde verden

Trolig vil ikke galskapen ta slutt før absolutt alle pengene er brukt opp, og gjelden ikke lenger kan betjenes. Lønnsom grønn industri er et ukjent fenomen.

Det er mangelen på lønnsomhet som motiverte Bidens Inflation Reduction Act. EU og Norge forsøker å vinne konkurransen om de mest massive subsidiene. Men EU mangler lønnsomme bedrifter som kan flås skattemessig for å finansiere galskapen. Nyskapning skjer fortsatt i USA, men ikke i Europa.

EU beveger seg sakte men sikkert mot en økonomisk undergang. Først gradvis, så plutselig.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.