En jury i New York har dømt Donald Trump til å betale 83,3 millioner dollar i erstatning til E. Jean Carroll som anklaget ham for å ødelegge ryktet hennes mens han var president ved å benekte hennes påstander om seksuelle overgrep på 1990-tallet.

I fjor dømte en annen føderal jury Trump til å betale Carroll fem millioner dollar etter å ha funnet ham ansvarlig for seksuelle overgrep mot henne på 1990-tallet, skriver Wall Street Journal. Den gang fant de ham også skyldig i å ha ærekrenket henne da han benektet overgrepet i 2022.

Carroll kommenterte ikke da han forlot tinghuset, skriver WSJ. Trump kalte dommen for latterlig og sa at han ville anke:

– Vårt rettssystem er ute av kontroll, og blir brukt som et politisk våpen.

– Our legal system is out of control, and being used as a political weapon, he said.

Den nye dommen gjelder uttalelser Trump kom med i sin periode i Det hvite hus. Han sa at Carroll, som er forfatter og tidligere spaltist i ukebladet Elle, fabrikkerte overgrepet for å generere publisitet for hennes nye bok.

Advokatene hennes ba om rundt 12 millioner dollar for å reparere ryktet hennes, ytterligere 12 millioner dollar for emosjonell stress, pluss uvanlig høy oppreisning ment å stoppe Trumps nedsettende kommentarer om Carroll mens saksbehandlingen pågikk:

– Her lawyers asked for about $12 million to repair her reputation, at least another $12 million for emotional distress, plus unusually high punitive damages intended to stop Trump’s derogatory comments about Carroll, which he has continued to voice on social media and in campaign appearances while the proceedings were ongoing.

Jurymedlemmer tildelte til slutt Carroll totalt 18,3 dollar, hvorav 11 millioner dollar var for å reparere omdømmet hennes. I tillegg ble hun tildelt 65 millioner dollar i oppreisning etter at juryen fant at Trump hadde handlet ondsinnet:

– Jurors ultimately awarded Carroll a total of $18.3 in compensatory damages, $11 million of which was for repairing her reputation. The panel awarded her $65 million in punitive damages after finding that Trump acted maliciously.

Carrolls advokater hevdet at Trump hadde brukt sin status som president for å fremkalle nettkritikk og trusler fra sine støttespillere:

– En av advokatene for Carroll sa til juryen at når Donald Trump snakket fra Det hvite hus, brukte presidenten den mest kjente plattformen på jorden [Twitter]  til å lyve om hva han hadde gjort, for å angripe Carrolls hardt opptjente integritet. Han kom med falske anklager om at hun hadde oppfunnet en forferdelig løgn.

– Speaking from the White House, Donald Trump used the most famous platform on earth to lie about what he had done, to attack Ms. Carroll’s hard-earned integrity, and to falsely accuse her of inventing a terrible lie, Shawn Crowley, a lawyer for Carroll, told the jury.

BREAKING NEWS: Trump Must Pay E. Jean Carroll $83 Million For Defamation, Jury Rules.

Trump anker overgreps- og injuriekjennelse – Document

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.