USAs ekspresident Donald Trump anker kjennelsen fra juryen som tirsdag fant ham skyldig i overgrep og injurier mot skribenten E. Jean Carroll.

Trump ble også dømt til å betale 5 millioner dollar, mer enn 50 millioner kroner, i oppreisning til Carroll, som hevder at han voldtok henne på 1990-tallet, og at han senere har utsatt henne for ærekrenkelser.

Trump varslet like etter kjennelsen at den ville blitt anket, og ankeerklæringen ble innlevert til den føderale domstolen på Manhattan torsdag.

Carroll saksøkte i fjor Trump og hevdet at han voldtok henne i et kjøpesenter i New York midt på 1990-tallet. Hun hevdet også at Trump kom med ærekrenkelser da han beskyldte henne for å lyve da hun først sto fram med anklagene.

Søksmålet er sivilt, og Trump har ikke blitt strafferettslig forfulgt for overgrepet. Han forklarte seg ikke i rettssaken, men har avvist anklagene og sagt at han ikke engang har møtt Carroll.

 

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.