Jamie Dimon under en høring i Senatet i Washington D.C. 6. desember 2023. Foto: Alex Brandon / AP / NTB.

– Vær ærlige: Donald Trump hadde rett om NATO, innvandring og Kina, skatte­reformen hans virket, og han fikk økonomien til å vokse, sa Jamie Dimon, toppsjefen i JPMorgan Chase, som er USAs største bank, i forrige uke.

Dimon formanet også Demokrater til å vise større respekt for Trump-tilhengere og MAGA-bevegelsen med mindre de ønsker at Biden skal tape president­valget.

Det var under programmet «Squawk Box» på CNBC den 17. januar at banktoppen kom med uttalelser som må sies å være oppsikts­vekkende, all den tid Wall Streets politiske sympatier normalt ikke ligger hos Trump.

Dimon ordla seg sist uke på omtrent samme måte under World Economic Forums (WEF) årlige møte i Davos.

“Take a step back, be honest. He was kind of right about NATO, kind of right on immigration. He grew the economy quite well. Trade tax reform worked. He was right about some of China.”

Det er derfor folk stemmer på Trump, konkluderer toppsjefen i JPMorgan Chase, som lever greit med en Trump-seier, og selv uansett må helgardere seg:

“He wasn’t wrong about some of these critical issues, and that’s why they voted for him,” Dimon said.

Asked which candidate would be better for his business, Dimon said, “I have to be prepared for both. I will be prepared for both. We will deal with both.”

“And I hope whoever it is will be respectful of other people,” he added.

Det hvite hus ville ikke gi noen kommentar, opplyser CNBC.

Uttalelsene fra Dimon, som altså har uttalt seg om samme tema både i Davos og på amerikansk tv, har da også vært lite påaktede i mediene, som for de flestes vedkommende i praksis opptrer som Joe Bidens propaganda­apparat.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.