Utenriksminister Espen Barth Eide er bekymret over at Israels statsminister sier han er imot en palestinsk stat når krigen er over.

Statsminister Benjamin Netanyahu uttalte på en pressekonferanse torsdag at han har gitt USA beskjed om at han er imot en palestinsk stat etter Gaza-krigen.

– Det er svært bekymringsfullt at Netanyahu avviser hele ideen om en tostatsløsning, stikk i strid med de avtalene Israel og PLO inngikk i Oslo. Den israelske statsministerens uttalelser er i utakt med et nesten samlet internasjonalt samfunn, sier utenriksminister Espen Barth Eide i en uttalelse til VG torsdag kveld.

-Norge vil ikke trekkes inn i en storkrig

Eide sier Norge anerkjenner palestinernes rett til en egen stat.

– Vi tror også at veien til fred og sikkerhet for begge parter går gjennom nettopp et tostatsløsning samtidig, sier han.

Utenriksministeren legger til at Norge i likhet med palestinerne selv, USA, EU, FN og de arabiske nabolandene mener at det ikke er noe troverdig alternativ til en tostatsløsning.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.