Fra og med 16. januar 2024 vil du på Document.no bli bedt om å bekrefte din tillatelse til hvilken informasjon vi kan innhente og hvordan den brukes. Dette har vært påkrevet av GDPR (EUs personverndirektiv) siden 25. mai 2018. Document.no har alltid drevet i henhold til regelverket for personvern og har alltid tatt dette svært alvorlig.

For å formalisere dette innhenter vi nå et eksplisitt samtykke fra deg, samtidig som vi informerer deg om hvordan innsamlede data brukes. Det kreves av flere av våre partnere, for å være sikre på at de ikke bryter lovpålagt personvern.

For deg som leser kan dette kanskje virke unødvendig siden Document.no allerede er veldig bevisst på å ivareta personvernet til sine lesere. Vi setter pris på den tilliten. En slik formell avtale vil allikevel gjøre din situasjon enda tryggere, da ivaretagelse av personvernet ditt blir juridisk bindene og du får innsyn i hvilke data vi innhenter og hvordan det brukes.

Kort forklart blir dette nå en formell avtale vi – og alle leverandører av innhold vi bruker – må forholde seg til for bruk av personopplysninger.

Det eneste som lagres hos dem som ivaretar denne kontrakten på våre vegne, er dine tillatelser og preferanser. Det lagres ingen informasjon om hvilke sider og innhold du besøker, eller annen sensitiv informasjon. Det utgjør dermed ikke en fare for personvernet ditt på noen måte.

Det viktigste for deg som leser er at du vil få kontroll på egne opplysninger og når som helst kan trekke tilbake og gi slike tillatelser på egenhånd.

Document.no er avhengig av reklameinntekter og et slikt formelt samtykke er nødvendig for at vi bl.a. skal kunne levere tilpasset reklame. Tilpasset reklame gir deg mer relevante annonser, noe som kan gi oss mer inntekter til å drive og forbedre tjenesten.

 

Kjøp billetter til lesermøte med Mikael Jalving!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.