I Örkelljunga, et tettsted i det nordlige Skåne med rundt 5000 innbyggere, ble en gutt drept natt til søndag. Dette melder SVT.

To jevnaldrende gutter ble arrestert ikke lenge etter og er nå mistenkt for drap.

«Vi ble varslet om et slagsmål mellom ungdom like etter midnatt utendørs ved en gangtunnel, og da vi kom til stedet fant vi en gutt under 18 år som var alvorlig skadd. Dessverre døde han ved ankomst til sykehuset», sier Thomas Söderberg, vaktleder ved Politiregion Sør.

Flere personer skal ha vært på stedet, deriblant guttens kjæreste. Begge de antatte gjerningsmennene ble arrestert ikke lenge etter drapet.

«En av gjerningsmennene ble pågrepet en time senere og den andre bare et øyeblikk etter det», kommenterer Söderberg.

Ifølge politiet er både den drepte gutten og de to mistenkte 16 år. Den døde gutten ble skadet av en skarp gjenstand.

Til avisen Sydsvenskan hevder Thomas Söderberg at det mistenkte drapet trolig ikke er gjengrelatert.

«Det er noe internt i byen, hva som ligger bak kan etterforskningen avdekke».

Politiet avhørte de to mistenkte i løpet av natta. Det er også foretatt en kriminalteknisk undersøkelse på stedet, samt snakket med vitner og banket på dører i området.

Voldsbølgen som skyller over Sverige involverer stadig flere mindreårige, både som gjerningsmenn og ofre. Det er ikke lenger uvanlig i svenske kommuner at barn dreper andre barn.

Da barnesoldatene kom til Sverige

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.