Det er høy sannsynlighet for en ny runde med svært lave temperaturer i store deler av landet neste uke.

Det skriver Meteorologene på X.

De advarer om at i de områdene som får lavest temperatur, så kan det bli ned mot -30.

Det har blitt satt kulderekorder flere steder i landet den siste tiden, men siden det nå går mot noen dager med høyere temperaturer, så trodde kanskje Trædal og Co at marerittet var over.

Men den gang ei altså.

Vakthavende meteorolog Martin Granerød forteller til VG  at det forhåpentligvis ikke vil bli en lang kuldeperiode.

– Per nå ser det ut til tre dager med de kaldeste temperaturene, men så er det en antydning om at når vi nærmer oss neste helg igjen, så vil vi få en gradvis økning, sier han, men føyer til:

– Men prognosene er aldri helt sikre. Det er klart at tidspunkt kan forskyve seg med en dag eller to, både frem og tilbake, men det vil gradvis bli kjøligere fra mandag av, sier han.

Granerød understreker at det er krevende å melde været en uke frem i tid, men at sannsynligheten for at den inntreffer er høy.

– Jeg blir overrasket om det blir mildvær, sier han.

Han sier det er de typiske plassene som Finnmarksvidda og indre dalstrøk østafjells som vil få de laveste temperaturene. Langs sørlands- og vestlandskysten er det ventet litt mildere vær enn i resten av landet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.