NTB

Sørkoreansk etterretning mener Hamas kan ha brukt nordkoreanske rakettdrevne granater mot Israel, noe en amerikansk nyhetskanal også har meldt.

Voice of America (VOA) publiserte fredag et bilde av det som oppgis å være en del fra en F7-granatkaster produsert i Nord-Korea, og som angivelig skal ha blitt brukt av Hamas. Antakelsen er at våpnene i første omgang er levert til Iran, som så har levert disse videre til den palestinske gruppen.

Mandag melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap
at sørkoreansk etterretning støtter vurderingen som ble publisert i VOA. Etterretningsbyrået har dessuten offentliggjort et nytt bilde av det som skal være del av en nordkoreansk rakett.

– Men det er for tiden vanskelig å skaffe slike bevis som følge av behovet for å beskytte kilder og med tanke på diplomatiske forbindelser, opplyser etterretningsbyrået.

Nord-Korea har tidligere avvist spekulasjonene som grunnløse og anklaget USA for å fabrikkere informasjon for å rette falske anklager mot landet.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.