Lørdag 2. januar publiserte NRK en viktig artikkel av Mads Nyborg Støstad, Su Thet Mon og Ruben Solvang som har skapt sjokkbølger i norsk offentlighet. Norge er nemlig landet som skryter av å ivareta naturen bedre enn alle andre, og som også er et av de mest klimapolitisk aktive i verden. Journalistene har gjort en fabelaktig jobb – men selv om de skisserer hvordan dette kan skje, så berører de ikke hvorfor det skjer. Dét er svært påfallende.

NRK-journalistene har brukt kunstig intelligens for å analysere 40.000 satellittbilder av Norge og har funnet 44.000  naturinngrep mellom 2017 og 2022. Kartleggingen viser at vi har mistet 79 kvadratmeter natur i minuttet de siste fem årene. Artikkelen slår godt fast hvordan det kan skje: Det finnes ikke noe nasjonalt naturbudsjett eller -regnskap i Norge.

Staten har ikke noen «føderal» myndighet over kommunene, som har mye å vinne på å gi bort naturområder til utbygging av arbeidsplasser og skatteinntekter, og klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen innrømmer overfor NRK at myndighetene mangler oversikt og kaller det et «alvorlig samfunnsproblem». Men heller ikke han sier et ord om hvorfor dette skjer. Hva er det som driver denne utviklingen i verdens grønneste land?

Et like stort paradoks som samfunnsproblem

Det mangler ikke på rystende bilder eller følelsesladde utlegg i artikkelen – og alle med hjerte for naturen er enig i at dette er en veldig tragisk utvikling som neppe overrasker de mange tusen naturelskerne som har kjempet en tapper kamp mot vindkraft-industriparkene i norske fjell og fjorder. De ble belønnet med delvis seier i 2019, men med Støre er det «mer av alt – raskere»

Vindkraft-kuppet i norsk natur foregikk med full velsignelse fra samtlige miljøorganisasjoner (foruten Oddekalvs Naturverforbund) fordi alle er besatt av å bekjempe «klimakrisen». Men alle medaljer har en bakside: I spissen for regjeringens «klimakamp» står nemlig private selskaper som skal bygge ut alle «klimaløsningene» i tett samarbeid med politikerne, og dette er et meget viktig spor i jakten på hvorfor norsk natur raseres i kraftig økende tempo.

Det er nemlig ikke bare «klimatiltak» som har fått fripass til å forsyne seg av norsk natur. Norges 357 kommuner tar en liten bit her og der og deler ut til større og mindre industrieventyr, næringsparker, fabrikker, infrastrukturprosjekter og andre prosjekter som alltid skal bli grandiose, grønne, bærekraftige med «park» i navnet – og det meste av dette går under radaren og utenfor statens kontroll.

Her er paradokset: Kommunepolitikerne som sier ja til at private profitører får det de peker på av naturområder og landbruksland, er de samme som anmelder privatpersoner som ødelegger så mye som en liten svaberg-knaus for å bygge uteplass. Har du satt opp en støttemur en halvmeter feil, blir du forfulgt til ruin, uten fnugg av nåde. Kommunene kan bruke endeløst med ressurser på å forfølge privatpersoner i årevis for hvert tre som er hugget uten løyve – mens profitørene får utallige kvadratkilometer til fri sprengning.

NRK forklarer hva som er galt. Document forklarer hvorfor det går galt

Den største forskjellen på Document og mainstream media er at vi forsøker å dokumentere sammenhengene som forklarer hvorfor samfunnsutviklingen er som den er. Vi er ærlige om årsakssammenhenger og går dit bevisene leder oss. Når Sverige synker ned i vold og uro, har vi vært ærlige på at dette henger sammen med innvandring og utenlandsk ukultur i 20 år. Ærlig har NRK aldri kunnet være, av rent politiske årsaker.

Det samme skjer rundt klimasaken: NRK, TV 2, VG og røkla kan gjerne rapportere at klimaprosjekter skaper problemer eller går på trynet – men de forklarer deg aldri hvorfor det går på trynet: fordi det i utgangspunktet er et luftslott drevet av massehysteri, gruppetenkning og grådighet. Det samme gjelder for naturraseringen NRK dokumenterer: De forteller deg gjerne at noe er galt så du skal føle sorg og frykt. Men de kan ikke fortelle deg hvorfor det har blitt sånn. Dét kan jeg.

Tre faktorer driver naturraseringen i Norge: 

Årsak nummer 1: De siste 30 årene har fenomenet offentlig/privat samarbeid utviklet seg i takt med fremveksten av en hær av PR-rådgivere og lobbyister, og med klimapolitikken har dette gått så langt at politikere og næringsdrivende har smeltet sammen til en enhet. Du kan ikke lenger se hvem som er hvem. I tillegg blir politikere gjerne ansatt i selskaper for å få saker gjennom snirklete kommunestyrer. Åslaug Haga og Jan Christian Vestre er kanskje de grelleste eksemplene på dette samrøret.

Dette har pågått helt uten bremser, hemninger eller innsigelser, mens alle kontrollinstanser, som Riksrevisjon og Økokrim, fortsatt lever i 1990. Samarbeidet har blitt så tett at når Fosen-vindparken skal forsvares i media, er det ikke Fosen-eierne som står foran pressen, men selveste statsministeren og hans kollegium som opptrer som forsvarere. Alt tyder på at særnorsk «vennekorrupsjon» har eksplodert, og derfor får kapitalkrefter alt de peker på av arealer. Ikke minst på grunn av Støres «Grønt Industriløft», som skal gjøre oss bedre enn Kina på all slags industri.

Årsak nummer 2:  Norge gjennomgår en hel rekke ekstreme politiske «omstillinger» i ekspressfart: Innvandringsomstilling, flerkulturomstilling, EU-omstilling, globalomstilling, digitalomstilling, wokeomstilling, verdiomstilling, kulturomstilling, klimaomstilling og energiomstilling gjør at ingenting lenger ligger fast, og alt skjer på en gang. Det er umulig å holde følge!

Også norske byer skal omstilles. Ikke bare skal de elektrifiseres og gjøres bilfrie, men de skal også fortettes. Nesten alle byer av en viss størrelse har gjennomgått en helt ekstrem utbygging av boligblokker overalt hvor det har vært plass til overs, og har det ikke vært plass til overs, har man omregulert næringsområder som før huset industri, lagre, bilverksteder, rørleggerbedrifter og alt annet som holder samfunnet i gang.

Oslo er det aller grelleste eksemplet på dette, hvor tidligere næringsområder og havneområder er omgjort til bilfrie betongblokk-ghettoer, og folk har kjøpt som gale i forvissningen om at prisene bare vil gå opp og opp (eller ikke). Det ingen tenkte på, er at når man fortrenger næringsliv fra byen, trenger næringslivet nye områder utenfor byen. Paradoksalt nok har Oslo enorme naturområder å bygge nye drabantbyer på, men der har man ikke hugget et eneste tre, for å spare byen for fortetting – og næringslivet flytter til andre kommuner. Genialt.

Årsak nummer 3:  Norge har høy befolkningsvekst til tross for at det blir færre etniske nordmenn. Fra 1993 til 2023 har vi blitt 27 prosent flere borgere – eller rundt 1,1 millioner flere. At dette skyldes innvandring, er irrelevant her; det som er relevant, er at alle disse nye menneskene trenger infrastruktur, boliger, service, skoler, kjøpesentre, vannforsyning, samferdsel – alt. Fem millioner mennesker tar mer plass enn fire. Det er ikke rakettforskning, men alle er sjokkert og overrasket over at det har konsekvenser og ringvirkninger.

Det hersker en vedtatt misforståelse rundt innvandring som er sementert som en falsk sannhet: Det eksisterende samfunnet er i stand til å «absorbere» innvandrere som kommer til Norge uten noen ting. De kan bare flytte inn i samfunnet uten at det får noen konsekvens eller ringvirkninger. Dette er fullstendig galt. Ethvert nytt menneske i samfunnet tar plass i form av behov.

Matematisk sett spiller det ingen rolle om du flytter 1,1 millioner mennesker inn i eksisterende samfunn eller om du bygger en helt ny by til 1,1 millioner mennesker. Behovet for boliger, mat, vann, kloakk, strøm, samferdsel, skoler, brannvesen, sykehus, politi, lekeplasser, parker og alt annet blir nøyaktig det samme. Problemet er at Norge ikke har bygget nye byer til 1,1 millioner mennesker på 30 år. De har presset dem inn i fortettede byer hvor næringsliv må flytte ut. Og dermed nye naturområder tas i bruk. Årsak og virkning.

En veldig ubehagelig sannhet

Grunnen til at NRK hverken kan eller vil fortelle deg dette, er at det bryter med alt som NRK, norske journalister og norsk venstreside står for politisk. De vil bare være «snille», kjøpe seg så mye moralsk overlegenhet og så mange velgere som mulig, og late som om raske omstillinger, klimapolitikk og innvandring ikke får noen konsekvenser. Men som NRK har avslørt: Det har konsekvenser. Aksjon gir reaksjon. Man kan ikke oppheve matematikk.

Disse tre faktorene, og samspillet mellom dem, eskalerer raseringen av norsk natur, og som alle vet i et rettferdig sosialdemokrati: Når én får, må alle få – og norsk natur, ressurser og rikdom er et bytte som ingen klarer å si nei til – særlig ikke politikere som er kompiser med kapitalkreftene og blir lovet 3000 arbeidsplasser og store skatteinntekter til kommunene som tar imot alle «flyktningene», så budsjettene ikke lenger går opp.

Derfor har det blitt umulig å bevare norsk natur. Som du ser. «Mer av alt – raskere», som Støre stolt har bestilt.

 

 

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.