Det var den 26 år gamle afghanske flyktningen Faridullah Rahmani som ble knivstukket til døde på en buss i Bærum fredag kveld. Forsvareren har offentliggjort navnet for å slippe spekulasjoner. Den siktede 14-åringen har erkjent de faktiske forhold og beklager dypt.

14-åringen forklarer at de to hadde vært i slåsskamp i Sandvika i sommer. Han gikk med kniv fordi en kamerat av ham var blitt knivstukket. På bussen hadde Rahmani filmet ham og hans to kamerater med sin mobil. Det likte de dårlig.

Siktedes forsvarer Tor Bache-Wiig sier hans klient på et tidspunkt oppfattet at det oppsto en farlig situasjon:

– Det var en konflikt som dreide seg om at fornærmede skal ha filmet den siktede og kameratene hans på bussen. En av den siktedes venner skal flere ganger ha tatt fra fornærmede telefonen for å slette innholdet. På et tidspunkt oppfattet siktede at den avdøde opptrådte på en truende måte, og da gjorde han det han gjorde, sier Bache-Wiig. (NTB)

Det blir ikke sagt noe mer om hva det var som gjorde at siktede oppfattet avdøde som truende.

Ifølge siktede var det en forebyggende handling:

– Han opplevde det sånn at noe var i ferd med å skje, så han ville uskadeliggjøre den avdøde før han og kameratene selv ble skadd, sier forsvareren.

Han legger til at den siktede ikke hadde som intensjon å drepe den avdøde. (NTB)

Blid og jordnær type

– Farid var en populær, blid og jordnær ung mann som alltid hadde et smil om munnen. Han var godt likt og hadde svært mange venner, skriver familiens bistandsadvokat Maral Houshmand i en epost, ifølge Budstikka.

Rahmani beskrives også som svært familiekjær.

– Han bodde med, og tok vare på sin mor, som er enke. Farid var en krigsflyktning, og hadde håp om et trygt liv i Norge, skriver Houshmand videre. (NTB)

14-åringen som drepte Rhamani skal ifølge forsvareren være sterkt preget. Hvorfor han stakk når det var tre mot en sies det ikke noe om.

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.