Fire er skadd i en ny skyting i Brussel. Dn svenske EU-parlamentarikeren, Tomas Tobé, sier at en av hans medarbeidere er blant de sårede. En av de sårede er alvorlig skadd. Det skal ikke være tilfelle med den svenske.

Tobé er leder av den svenske EU-parlamentarikergruppen.

Belgisk politi sier til avisen Le Soir at det ikke skal være snakk om en terrorhandling.

– En av våre medarbeidere er blitt skadd i en skyteepisode i Brussel. Fryktelig. Personen det er snakk om, får behandling akkurat nå, tilstanden regnes ikke som kritisk, skriver Tobé på X/Twitter.

Men denne forsikringen virker ikke overbevisende. Politiet virker altfor oppsatt på å legge spekulasjoner døde. Det er ikke lenge siden to svenske fotballsupportere ble skutt og drept i Brussel.

En annen EU-parlamentariker, Jørgen Warborn, bekrefter at en fra deres stab er såret.

– Det är en medarbetare till oss, just nu vill jag inte säga mer än så, säger han.

Alarmen om skytingen kom kl 1930 onsdag kveld.

Ett vittne säger till Le Soir att den misstänkte skytten var en man som började skjuta ”flera gånger”, varpå panik utbröt bland människorna som var på plats. Vittnet säger också att han såg en skadad kvinna fly. Hon hade blivit skjuten i benet.

Polisen misstänker att händelsen kan vara kopplad till gängbrottslighet. Det bekräftar också Ixelles borgmästare Christos Doulkeridis, som uppger att man utreder koppling till ”urbana gäng”.

Det heter at man for nåværende utelukker terror. Men er ikke det en litt for rask slutning, gitt at man ingenting vet annet enn at det er blitt skutt på åpen gate.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.