Den norske krona er i hardt vær, men frykt ikke: Finanssødepartementet har oppnevnt en arbeidsgruppe som skal se på hvordan politikken påvirker krona. Et svadasvar vil komme i mars 2024.

Sentralbanksjef Ida Wolden Bache er overrasket over svekkelsen av den norske krona gjennom det siste året, men hun vet ikke hvorfor den svekkes. Det sier hun i et foredrag ved Handelshøyskolen BI den 9. november 2023. Det har nok ikke noe med klimapolitikken å gjøre, tror hun. Tvert i mot mener hun hele verdens­økonomien må omstilles mot en lavutslipps­økonomi, og det fortere enn svint!

Men hva om svaret på den skrekkelige kronekursen er rett foran øyene våre? Hvorfor skal utenlandske investorer ha tro på Norge og med det på den norske krona, når ikke en gang norske politikere er villige til å investere større beløp i eget land? Hvorfor skulle kronen styrke seg når politikerne våre kaster milliarder ned i det sorte hullet vi kaller klimasøpolitikk? Hva er egentlig årsaken til krone på nedadgående kurs? Hvordan kan vi snu trenden?

I kveldens Dagsorden ønsker vi advokat og forfatter av boken «Fraudcoin: 1000 år med inflasjon som politikk», Rune Østgård velkommen som gjest.

 

Youtube:

Rumble: Videospilleren blir tilgjengelig kl. 20:00

Podbean:

 

Forhåndsbestill «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.