NTB

Tre unge menn med palestinsk opphav er skutt og såret i nærheten av University of Vermont i USA, i det politiet sier kan være hatkriminalitet.

Alle tre er 20 år gamle og var i Burlington for å feire høsttakkefest. Skytingen skjedde rundt klokken 18.25 lokal tid i nærheten av University of Vermonts campus, og politiet leter fortsatt etter gjerningspersonen.

En av mennene er alvorlig såret, og amerikanske myndigheter sier angrepet kan ha vært motivert av hatkriminalitet som følge av krigen i Midtøsten. Tilstanden til de to andre er stabil.

De tre mennene var på besøk hos slektninger til en av dem, og var ute og gikk da de ble konfrontert av en hvit mann med pistol.

– Uten å si noe løsnet han minst fire skudd med pistolen, og vi tror han rømte fra stedet etterpå, sier politisjef i Burlington, Jon Murad, i en pressemelding.

– Alle de tre ofrene ble truffet, to i overkroppen og en i underkroppen.

Ifølge politisjefen er alle mennene av palestinsk opphav. To er amerikanske statsborgere, mens én har lovlig oppholdstillatelse. To av dem hadde på seg palestinaskjerf da skytingen skjedde.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.