NTB

Det meldes om harde kamper mellom israelske soldater og palestinske styrker i Jabalia nord på Gazastripen.

En av innbyggerne beskriver natten som redselsfull.

– Det er hele tiden lyding av skyting og granatangrep fra stridsvogner. Det var nok en redselsfull natt, sier Yassin Sharif.

Han er blant mange som har søkt tilflukt i et FN-drevet sykehus i Jabalia, som er en by og flyktningleir nord for Gaza by.

Lørdag ble blant annet en FN-drevet skole som nå blir brukt som tilfluktsrom, rammet i det innbyggerne sier var et israelsk luftangrep. Verifiserte bilder fra nyhetsbyrået AP viser over 20 lik som ligger innpakket i blodstenkte laken på et lokalt sykehus.

– Det var forferdelig. Lik av kvinner og barn lå på bakken. Andre ropte om hjelp, sier Ahmed Radwan, som selv ble såret i angrepet, til AP på telefon.

Det israelske militæret (IDF) har bekreftet at israelske soldater er aktive i området, og at målet er å ramme «terrorister».

IDF opplyste at ytterligere tre israelske soldater er drept i kamper nord på Gazastripen. Dermed er det offisielle tallet på drepte soldater steget til 62. Hvor mange væpnede palestinere som har falt i kampene, er ikke kjent.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.