Dersom det var folkeavstemning om EØS-avtalen i morgen, ville 50 prosent av oss sagt ja. For to år siden svarte 65 prosent det samme, ifølge en meningsmåling.

Det ser ut som at stadig flere nordmenn er i ferd med å miste troen på at EØS-avtalen er til fordel for norske borgere.

En meningsmåling fra Sentio, gjenn0mført for Nationen og Klassekampen, viser at også EU-tilhengere jobber i motbakke. 50 prosent sier de ville ha sagt nei i en eventuell ny folkeavstemning om EU-medlemskap.

Også støtten til EØS-avtalen er synkende, selv om den fortsatt støttes av et flertall i forhold til motstandere.

I målingen er folk også spurt om hva de ville stemt dersom det var EØS-avstemming i morgen. Her svarer 50 prosent svart ja. Det er 8 prosentpoeng færre enn for ett år siden og hele 15 prosentpoeng færre enn for to år siden.

26 prosent ville stemt nei til avtalen, noe som er 5 prosentpoeng flere enn for ett år siden og 7 prosentpoeng færre enn for to år siden. (NTB)

ACER-avtalen, strømpriskrisen og klimatiltak bestemt i Brussel har trolig en medvirkende årsak til at både EU og EØS ikke fremstår like attraktivt for vanlige folk.

Høyres tidligere utenriksminister Ine Eriksen Søreide mener at en ny EU-avstemning er nødvendig. Statsminister Jonas Gahr Støre har foreløpig sagt nei.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.