Nepalske myndigheter besluttet mandag å forby det populære sosiale mediet TikTok på grunn av at det «forstyrrer landets sosiale harmoni».

– Strømmer over av uanstendig materiale

Beslutningen ble tatt under et regjeringsmøte. Ifølge utenriksminister Narayan Prakash Saud er appen forbudt med umiddelbar virkning:

– Regjeringen har besluttet å forby TikTok. Det er nødvendig å regulere bruken av sosiale medier som forstyrrer sosial harmoni, goodwill og flommer over av uanstendig materiale.

For å ansvarliggjøre de sosiale medieplattformer har myndighetene bedt selskapene registrere seg, åpne kontor i Nepal, betale skatt og følge landets lover og regler.

TikTok-relatert nettkriminalitet 

Det er ikke klart hva som utløste forbudet eller om TikTok har nektet å efterkomme krav fra Nepal. Selskapet skal ifølge Reuters ikke ha svart på en epost-forespørsel om kommentar.

De siste fire år har Nepal registrert TikTok-relatert nettkriminalitet i mer enn 1.600 tilfeller.

TikTok som eies av kinesiske ByteDance, er møtt med bekymringer for at Beijing kan bruke appen til å høste brukerdata eller fremme egne interesser. Flere land deler uroen. 


Benekter samrøre med myndighetene

Donald Trump beskrev apper som TikTok og WeChat som en trussel mot nasjonal sikkerhet og ville forby dem, men dette ble reversert av Joe Biden. USA, Storbritannia og New Zealand har forbudt TikTok på offentlige telefoner.

Nepal forbød – uten sammenligning forøvrig – alle pornografiske nettsteder i 2018.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.