Greta Thunberg oppfører seg «helt uanstendig» og «misbruker» sin ledende posisjon i klimabevegelsen. De harde ordene kommer fra det tyske miljøpartiets Die Grünens talskvinne Ricarda Lang.

Det er særlig klima-Gretas tydelige støtte til palestinerne etter terrorangrepet 7. oktober som har ført til reaksjonene i Tysklands grønne parti, skriver Fria Tider.

Gretas tydliga ställningstagande för Palestina den senaste tiden har chockat klimatrörelsen i Tyskland, där det är tabu och räknas som antisemitism att kritisera något som Israel gör.

Også Tysklands variant av Greta, Luisa Neubauer, har reagert kraftig på den svenske klimaprinsessens uttalelser og handlinger.

Nå kommer reaksjonene fra regjeringspartiet De Grønne.

– Jeg må si at jeg finner disse uttalelsene ikke bare deprimerende, men helt uanstendige, sier Lang ifølge Der Spiegel.

– På dette tidspunktet misbruker Greta Thunberg den absolutt nødvendige og korrekte bekymringen om klimabeskyttelse til en ensidig posisjon i Israel – Palestina – konflikten.

Lang anklaget Thunberg for ikke å navngi gjerningsmennene og ikke fordømme Hamas’ grusomheter. Man kan nesten si at det «til slutt bytter gjerningsmenn og ofre» og at Thunberg «børster Israels rett til å eksistere til side», skriver den tyske avisen.

Uttalelsen kommer etter at en mann stormet scenen da Greta holdt en tale i Amsterdam i helgen, hvor hun snakket om «klimarettferdighet» for Gaza.

«Jeg kom hit for en klimademonstrasjon, ikke for å lytte til politiske synspunkter», sa mannen som entret scenen. Noen vil kanskje tenke at han bør ønskes velkommen til anno 2023.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.