Etter Greta Thunbergs Gaza-utspill fikk israelske myndigheter nok. Nå blir hun sensurert.

Israels utdanningsdepartement vil fjerne pensum fra israelske skolebøker som omhandler Greta Thunbergs klimaaktivisme, skriver den israelske avisa Haaretz, som referer til en uttalelse fra departementet.

«Hennes holdning diskvalifiserer henne som en utdannende og moralsk rollemodell, og hun er ikke lenger egnet til å være en kilde til inspirasjon for elever i Israel.»

Utspillet kommer etter at klimaaktivisten tidligere i uka delte et innlegg på Instagram hvor det sto at det pågår et folkemord i Gaza.

Innlegget skapte sterke reaksjoner, også fordi Thunberg hadde lagt ved et bilde av en blå blekksprut, som er et kjent antisemittisk symbol. En kommentar lød som følger:

«Som en ledende miljøaktivist i Israel er jeg dypt skuffet over innlegget ditt. Du sa ikke et ord om de forferdelige grusomhetene utført av Hamas. Du er en leder og en innflytelsesrik person, du har et ansvar! Du gjorde en forferdelig feil og påførte klimabevegelsen stor skade. Du burde skamme deg. Jeg pleide å snakke om deg som et eksempel. Ikke nå lenger!»

Nå får altså Thunbergs pro-palestinske engasjement konsekvenser.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.