– Den som identifiserer seg med Greta på noen måte i fremtiden, er etter mitt syn en terrortilhenger, sier en talsmann for Israel Defense Forces (IDF).

IDF slo hardt tilbake mot den svenske klimaprinsessen Greta Thunberg fredag, etter at hun sendte en melding som støtter palestinere og støttet en kommentar som sa at et «folkemord» ble begått i Gaza, skriver Politico.

Thunberg følger hele den europeiske venstresiden, og krever en umiddelbar våpenhvile og rettferdighet for palesinere og alle sivile som rammes.

MDG krever slutt på krigshandlingene i Gaza og Israel

Det ser nå ut til at Thunberg har slettet posten på X/Twitter.

I tillegg skal hun ha videresendt en post på Instagram som hevder at Israel står bak folkemord. Hamas’ brutale slakting av sivile i Israel er ikke nevnt i denne posten.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Palästina Spricht (@palestinespeaks)

Som reaksjon sa Arye Sharuz Shalicar, talsmann for den israelske hæren, til Politico:

– Den som identifiserer seg med Greta på noen måte i fremtiden, er etter mitt syn en terrortilhenger.

– For det Greta gjør ved at hun nå viser solidaritet med Gaza uten å si et ord om massakrene på israelere, viser at hun faktisk ikke går inn for palestinerne, men at hun feier under teppet terroren til palestinerne eller Hamas og Islamic Jihad som om den ikke eksisterte.

Shalicar ba senere om unnskyldning for sine kommentarer om Thunberg-tilhengere og sier at hans følelser tok overhånd og ikke speiler hverken hans eller IDFs holdninger.

Samtidig fylles europeiske gater opp av folk som støtter palestinerne og hyller Hamas som helter.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.