Hvis man vil unngå multikulturell vold er det ikke lenger nok å holde seg unna store vestlige byer. Selv små byer og kommuner i Vest-Europa kan nå bli rammet av ekstrem voldskriminalitet.

Sligo er en kystby i nordvestlige Irland med drøyt 20.000 innbyggere. Bestialske mord utført av en muslimsk innvandrer har derimot rystet den lille byen.

Yousef Palani har av en domstol i Irland blitt gitt to livstidsdommer for «ubeskrivelige» mord på to homofile menn i april 2022. Han såret dessuten en tredje mann alvorlig, og skal ha planlagt å drepe flere mennesker. Palani har tilstått sine ugjerninger, som det også finnes mange tekniske beviser for.

Han erkjente straffskyld for drapene i Sligo på Aidan Moffitt 10. april 2022 og Michael Snee to dager seinere. Han innrømmet videre at han med vilje forårsaket alvorlig skade på Anthony Burke 9. april samme år. Burke ble stukket i øyet. I sin erklæring kalte han angriperen sin en «feiging og et monster». Burke mistet synet på det ene øyet som følge av angrepet.

Retten hørte at ett drapsoffer ble halshugget med 43 knivstikk. Den andre mannen ble knivstukket 25 ganger hovedsakelig i hodet, nakken og brystet. Palani fortalte Gardaí (politiet) at ofrene hans måtte være irske og måtte leve aleine, da han oppsøkte dem under påskudd av dating.

Politiet mente at Yousef Palanis motivasjon «var å utføre drap på grunn av fordommer mot homoseksualitet».

Den irske avisen Irish Examiner har skrevet en artikkel kalt «Historien om Yousef Palani: En homofobisk morder som gjorde nasjonen syk».

Palani er den nest eldste av åtte barn i en irakisk-kurdisk familie. De kom til Irland i 2006 under et FN-beskyttelsesprogram da han var seks år gammel. Familien fikk innkvartering av staten i Sligo. Forholdet til naboene var anstrengt fra starten.

Da Palani var 10 eller 11 år gammel, inviterte lokale barn ham for å spille fotball. Da begynte han å sparke de andre barna, ikke fotballen. Dette resulterte i sinte konfrontasjoner mellom foreldre og satte tonen for alle fremtidige interaksjoner. Beboerne insisterer på at de ikke er rasister, og peker på det faktum at de lever i minnelighet sammen med indiske og kinesiske naboer.

Et medlem av det muslimske samfunnet i Sligo beskrev Palani og hans familie som «veldig sjenerte» mennesker som holdt seg for seg selv. Palanis far ble ofte sett i karatebevegelser midt i inngangen til eiendommen. Han løp barbrystet rundt hver dag, selv om vinteren, ofte med kona løpende etter ham i niqaben sin.

Yousef Palani var ikke spesielt intelligent, og viste «absolutt ingen interesse for læring» på skolen. Han gjorde aldri leksene sine, og rotet alltid. «Yousef var trøbbel fra dag én. Og det er et faktum», sier en beboer. «Og vaktene gjorde ingenting med ham. Jeg sier ikke at han gjorde forbrytelser som han burde vært innestengt for, men han slapp sikkert unna med ting».

Yousef Palani hevder selv at han ikke er homofil, på tross av at det finnes bevis for at han engasjerte seg i seksuell aktivitet med minst ett av ofrene sine. Til politiet hevdet han at homofili er «en synd, du vil ikke finne mange muslimer som er homofile og religiøse».

Psykisk sykdom ble utelukket. «Han kunne ikke få en psykiater i landet til å si at han var gal», kommenterer en kilde med kunnskap om etterforskningen.

Drapene skjedde innenfor et lite geografisk område. Aidan Moffitt og Michael Snee bodde begge nært Palanis hjem.

Drapene var overlagt, og ofrene ble identifisert og lokket på sosiale medier. Han brukte nøye utformede spørsmål som ble stilt til hver mann på forhånd for å sikre at de var irske og bodde aleine.

Mordene var ekstremt brutale, med overdreven og sadistisk vold for å torturere mennene og ydmyke dem. Palani bandt ofrene sine, knivstakk dem og lemlestet kroppene deres.

Erfarne ambulansemannskaper som deltok på åstedene ble rystet av det de så. I tilfellet Moffitt, halshugget han ham og plasserte hodet på senga vendt mot døra.

Etterforskerne hevder likevel at han ikke var radikalisert. Han ble drevet av «fiendtlighet og fordommer» mot homofile menn. Yousef Palani fortalte Gardaí, den nasjonale politi- og sikkerhetstjenesten i Irland, at han ville ha drept flere mennesker hvis de ikke hadde stoppet ham. Kilder sier at det var minst et halvt dusin flere tiltenkte ofre.

Irish Council of Imams fordømmer mordene og uttaler at «drap er en forferdelig forbrytelse som ikke kan rettferdiggjøres på noen måte uavhengig av det påståtte motivet eller identiteten til gjerningsmannen. Islam verdsetter og verner menneskeliv».

Irland forvandles til et Mekka for illegale migranter

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.