Friidrettstrener Gjert Ingebrigtsen. Foto: Geir Olsen / NTB

Den profilerte friidrettstreneren Gjert Ingebrigtsen uttalte seg til mediene lørdag, i forkant av et løp i Røyse.

Gjert Ingebrigtsen har hatt harde dager etter at tre av hans sønner fortalte om trusler og voldsepisoder i en avis-kronikk.

Sønnene Henrik, Filip og Jakob fortalte der om en oppvekst preget av trusler og vold fra farens side.

Faren tilbakeviser anklagene.

NTB melder om saken, som først var omtalt i VG.

– Jeg har vært relativt forskånet for mye av det som har foregått der ute, men det er klart at du kjenner stormen. Du merker det på omgivelsen at det er ting som foregår, sier Gjert Ingebrigtsen ifølge VG.

– Men det har vært tøft, og det er fortsatt tøft, sier han videre.

– Hva gjør det med deg at sønnene kommer med slike påstander som de har gjort?

– Jeg er glad i barna mine, og det gjør at jeg må håndtere det som en hvilken som helst annen forelder ville gjort. Jeg lar disse påstandene stå for deres regning, så får de bære de tingene så lenge de ønsker å stå i det, sier Gjert.

– Jeg kan ikke forsvare meg mot slike ting uansett, og i det offentlig rom er det helt uaktuelt for meg å gå til rette med mine barn. Det blir overstyrt av farsfølelsene.

De tre friidrettsbrødene Ingebrigtsen har nektet å delta på stevner der faren er stil stede, noe som har gjort det vanskelig for faren å utøve sin trenergjerning for løperen Narve Gilje Nordås som han nå arbeider for.

Det har ført til at friidrettsforbundet har valgt å nekte Gjert Ingebrigtsen trenerakkreditering til en del stevner, som det nylige verdensmesterskapet.

I denne forbindelse valgte Gjert Ingebrigtsen å engasjere advokat Elden, og gå hardt ut i mediene mot måten han ble behandlet på.

Dette førte i sin tur til en del mediastøy som de tre brødrene valgte å besvare ved å fortelle sin historie om oppveksten med faren.

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.