Oslo Tinghus. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Den yngste av de to IS-siktede søstrene som ble hentet hjem fra Syria til Norge tidligere i år, vil bli løslatt før fengslingsmøtet i morgen, opplyser PST.

To søstre, 26 og 29 år gamle, er siktet for deltakelse i terrorgruppen IS. De har begge vært varetektsfengslet siden de ankom Norge i mars i år, etter å ha blitt hentet ut fra Syria av norske myndigheter. De hadde med seg sine i alt tre barn.

Nå slippes den ene av dem fri.

– Den yngste av de to søstrene vil bli løslatt før fengslingsmøtet i morgen, mens den eldste vil bli begjært fortsatt varetektsfengslet, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til VG.

NTB melder om saken.

På spørsmål om hvorfor kun den ene av de to blir løslatt, svarer Hugubakken:

– PST vurderer det slik at vilkårene for fortsatt fengsling ikke lenger er til stede. Hun vil derfor løslates, men siktelsen opprettholdes.

Det innebærer altså at den andre av de to fortsatt anses å oppfylle slike vilkår. Det kan eksempelvis skyldes at man vurderer at hun utgjøre en terrorfare. Men dette er det ikke opplyst om.

Begge ble pågrepet av PST da de kom til Norge og har sittet i varetekt siden. De er begge siktet for deltakelse i terrorgruppen IS i Syria.

Det er ti år siden de to søstrene, da 16 og 19 år gamle, dro fra Norge til Syria.

Det er ikke avklart hva de konkret bedrev i sin tid i IS-gruppen. Selv hevder de to at de kun var hjemmeværende med barn, og ikke deltok i noen terrorrelatert virksomhet.

Men det å slutte seg til en slik gruppe, er uansett straffbart.

Les også:

Terrorsiktede søstre fra Bærum fengslet i Syria

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.