Politiet har vært og er fortsatt til stede på en fotballkamp på Mortensrud der Klemetsrud og Holmlia spiller kvartfinalen i Oslomesterskapet.

Dette melder politiet på X.

Operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt sier til NTB at ingen har blitt skadd i forbindelse med bråket.

– Dette er en kamp vi har vært forberedt på, og patruljene var på stedet i god tid før kampstart. Vi kommer også til å være der ut kampen, samt i god tid etter kampslutt, sier operasjonslederen.

Flere personer har blitt anholdt på stedet, men det er ennå ikke besluttet om noen skal pågripes i forbindelse med tumultene.

– Vi har også gjort funn av det som beskrives som flere metallstenger i skogen i nærheten av banen, men om dette har noe tilknytning til tumultene er for tidlig å si, sier Hekkelstrand.

Fotballkampen ble først flyttet ut av Oslo av frykt for konflikter og vold, men kretsen ombestemte seg og flyttet kampen tilbake til Mortensrud.

– Det er en gledens dag. Vi synes NFF Oslo har vist stor fleksibilitet når de nå sørger for at det blir fotballfest, sa Håvard Lunde i Klemetsrud IL til NRK.

Under denne «gledens dag» melder Hekkelstrand følgende:

– Vi har også gjort funn av det som beskrives som flere metallstenger i skogen i nærheten av banen, men om dette har noe tilknytning til tumultene er for tidlig å si.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.