Kinesiske hackere som tok seg inn i Microsofts epostplattform tidligere i år, klarte å stjele 60.000 eposter fra kontoer tilknyttet USAs utenriksdepartement, opplyser en medarbeider i Senatet til Reuters.

Medarbeideren var til stede på en orientering av IT-tjenestepersoner i utenriksdepartementet, og forteller til nyhetsbyrået at de fortalte de folkevalgte at epostene ble stjålet fra ti forskjellige UD-kontoer.

Kilden navnga ikke personene som ble utsatt for det angivelige tyveriet, men sier at alle unntatt én av dem hadde Øst-Asia og Stillehavsregionen som ansvarsområde.

Medarbeideren jobber for den republikanske senatoren Eric Schmitt, som sitter i komiteer som blant annet jobber med datasikkerhet.

Det var i juli at Microsoft og amerikanske myndigheter sa at kinesiske hackere siden mai hadde hatt tilgang til systemer tilhørende amerikanske myndigheter.

Det skjedde etter et omfattende og globalt angrep i 2021 mot et sikkerhetshull i eposttjeneren Microsoft Exchange, som blant annet rammet Stortinget. Den gang beskyldte USA, Nato, EU, Norge og flere andre land Kina for å stå bak. Kina nekter for å ha noe med angrepene å gjøre.

Hackerangrepene har ført til oppmerksomhet rundt USAs bruk av Microsoft for IT-tjenester til myndighetene. I en uttalelse til Reuters sier senator Schmitt at man må styrke forsvarene mot dataangrep og se på om myndighetenes bruk av bare én leverandør er et mulig svakt punkt.

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.