Storbritannias visestatsminister Oliver Dowden. Foto: AP Photo/Alberto Pezzali

Ifølge britiske myndigheter har kinesiske hackere utført omfattende hackerangrep og datainnbrudd mot Storbritannias valgkommisjon. Millioner av briter skal være berørt.

Det er kraftige beskyldninger som nå rettes fra Storbritannia mot Kina.

Kinesiske hackere har kompromittert millionvis av menneskers data i et hackerangrep mot den britiske valgkommisjonen, ifølge britiske myndigheter. Man mener dette er noe Kinas myndigheter har regi på.

NTB-Ritzau melder om saken.

Angrepet skal ha funnet sted mellom 2021 og 2022, sier den britiske visestatsminister Oliver Dowden.

Videre hevder Dowden at kinesiske hackere også skal ha forsøkt å hacke epostkontoene til britiske politikere som er kritiske til Kina.

Som en reaksjon, har Storbritannia innført sanksjoner mot to personer og ett selskap knyttet til den angivelig statsstøttede kinesiske hackergruppen APT31.

Kina innrømmer som vanlig ingenting. Den kinesiske ambassaden i Storbritannia avviser alle anklager, og går hardt ut mot det britiske utspillet.

– Cyberangrepene fra Kina mot Storbritannia er oppspinn. Vi motsetter oss på det sterkeste slike beskyldninger, sier en talsperson i en uttalelse.

Tilnærmet samme svar,  «motsetter oss på det sterkeste slike beskyldninger», har Kina gitt på det meste av anklager og beskyldninger de senere år. Det være seg alt fra misbehandling av uigurer, menneskerettighetsbrudd i Hongkong og ikke minst Kinas medvirkning til at koronapandemien ble så stor som den gjorde.

Kina er alltid uskyldig, i alt, skal man tro landets myndigheter.

– Kina verken oppmuntrer, støtter eller tolererer cyberangrep, forsikrer talspersonen.

Nettopp destruktiv virksomhet knyttet til hacking, datainnbrudd, overvåkning og spionasje, er et av få områder der Kina utvikler teknologi og kompetanse i verdenstoppen.

Les også: 

Kina lenket til gigantisk hacking av Microsoft-kunder over hele verden

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.