En mann i 50-årene ble skutt og drept av maskerte i Haifa onsdag. Kort etter ble en familie på fem drept i en Bedouin-landsby i det som er en voldsbølge blant arabere i Israel. Til sammen er 188 drept så langt i år, mot bare 80 ifjor.

Mannen i Haifa ble forvekslet med en annen. Det samme skjedde med enn annen mann lørdag.

Sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir ønsker å bruke administrativ forvaring mot de kriminelle bandene, men får ikke lov av riksadvokaten.

NTB skriver at drapene onsdag er «de siste en bølge av vold og drap mot arabere». Ordet «mot» kan indikere at det er ikke-arabere som dreper arabere, når det er snakk om en voldsbølge blant araberne.

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet.

Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab’un og kun timer etter en 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

Mer enn 180 arabiske borgere i Israel har blitt drept siden januar, det høyeste antallet på sju år.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å ta disse drapsmennene, sa politiets talsmann Eli Levi til journalister på åstedet onsdag.

Politiske partier som representerer landets arabiske minoritet, har beskyldt Benjamin Netanyahus høyrenasjonalistiske regjering for å ignorere blodsutgytelsen. Arabere utgjør i dag en femdel av Israels befolkning.

– Den israelske regjeringen vet hva som må gjøres, alle vet hva som må gjøres. Men det er rett og slett ingen vilje og ingen ledelse, sier Mansour Abbas, en av partilederne, til nyhetsbyrået Reuters.

Arabiske ledere har nektet å samarbeide med den svært høyreorienterte sikkerhetsministeren, Itamar Ben-Gvir, og har krevd at Netanyahu griper inn i stedet.

Ben-Gvir har avvist kritikken og sagt at bekjempelse av kriminalitet er høyt prioritert. (NTB)

https://www.timesofisrael.com/5-killed-in-mass-shooting-in-north-raising-years-toll-in-arab-community-to-188/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.