Tyskland planlegger å halvere den føderale støtten som delstatene får for å dekke utgiftene til mottak og integrering av flyktninger neste år.

Dette som en del av budsjettinnstrammingene på grunn av den skyhøye inflasjonen etter mange år med generøse utgifter, opplyste kilder til Reuters mandag.

Mer enn 1 million mennesker søkte tilflukt i Tyskland etter Russlands invasjon av Ukraina, og det har vært en stor belastning for landets byer og kommuner å forsørge dem, og landets 16 delstater har krevd mer føderale midler for å dekke utgiftene til flyktningene neste år.

Mandag informerte Berlin delstatene om at de maksimalt vil bevilge 1,7 milliarder euro i støtte til flyktningutgifter i 2024, ned fra 3,75 milliarder euro i år, opplyser to regjeringskilder, som ikke ønsker å stå frem med navn på grunn av taushetsplikten.

Tyskland gir 790.000 euro til tysk NGO i Middelhavet

Den føderale regjeringen lovet heller ikke at den vil matche 2023-finansieringen i de påfølgende årene.

En talsmann for finansdepartementet sier at et møte mellom den føderale regjeringen og delstatsregjeringene på mandag ikke førte til noen resultater i forkant av en planlagt konsultasjon med forbundskansleren i november.

– I hovedsak er det delstatene som er ansvarlige for innkvartering og omsorg for flyktningene. Den føderale regjeringen er klar over den nasjonale dimensjonen, legger talsmannen til.

Ifølge kildene vil regjeringen også fjerne sitt bidrag til kostnadene ved å ta seg av og integrere ukrainske flyktninger.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.