NTB

En av lederne for den fredsbevarende russiske styrken i Nagorno-Karabakh ble drept i aserbajdsjansk beskytning, melder Radio Free Europe.

Ifølge kanalens nettsted
ble oberst Ivan Kovgan drept onsdag. Før han ble utplassert i Nagorno-Karabakh, var Kovgan nestsjef for ubåtstyrkene i den russiske nordflåten.

De russiske ubåtstyrkenes veteranforening i St. Petersburg opplyser til kanalen at Kovgan er blant de drepte. Også den uavhengige nyhetskanalen Nexta
, som har sitt utspring i Belarus, melder at Kovgan er drept.

Han ble for to måneder siden utnevnt til nestkommanderende i den russiske styrken som skulle bevare freden i utbryterregionen.

Det russiske forsvarsdepartementet har bekreftet at medlemmer av den russiske styrken ble drept da bilen deres ble beskutt med håndvåpen. De har ikke sagt noe om hvor mange som ble drept.

Aserbajdsjans president Ilham Alijev snakket torsdag med president Vladimir Putin på telefon og kondolerte, ifølge en uttalelse fra Kreml.

– Alijev beklaget og kondolerte etter de tragiske dødsfallene, heter det blant annet, ifølge AFP.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.