Erna Solberg møter pressen torsdag, og intervjuet med to unge kvinnelige journalister fra E24 ble livesendt. Erna virket trygg på seg selv og fattet. Hun er dreven, og journalistene lyktes ikke med å sette henne fast.

Erna fastholder at hun gjorde ting etter boka: Problemet var bare at hennes egen ektemann førte henne bak lyset. Da hun oppdaget det, tok hun konsekvensen av det og foretok en offentlig oppvask. Hun tror ikke Sindre kommer til å glemme den og mediekjøret som fulgte.

Så ja, jeg har ansvaret, sa Erna. Men hun ville ikke ta konsekvensen av at hun har objektivt ansvar og trekke seg. Der stoppet hun. Det er opp til Høyre og velgerne. Erna signaliserer dermed at hun fortsatt er med som førstespiller. Hvis Høyre vil, er hun deres statsministerkandidat, men det skal renne mye vann i havet før vi er der, som hun sa.

Erna er en meget dreven politiker. Det kan virke som om mediene har tatt saken så langt som de kan ut fra bevisene. Hvis situasjonen skal endre seg, må det være fordi det kommer bevis på bordet som indikerer innsidehandel.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.