NTB

Kinas utenriksminister Wang Yi ankom mandag Moskva der han sa de to landene deler et spesielt ansvar for å sikre global stabilitet.

Under et møte med sin russiske kollega Sergej Lavrov hyllet han deres delte forpliktelser til å jobbe for en «multipolar verden» og en «mer rettferdig verdensorden».

Dette er uttrykk Moskva og Beijing bruker for å beskrive seg selv som en motvekt til oppfatningen om USA som dominerende verdensmakt.

– Som ledende verdensmakter og medlemmer av FNs sikkerhetsråd har vi et spesielt ansvar for å opprettholde verdens stabilitet og utvikling, sa Wang.

– Jo mer voldelige den ensidige utviklingen med hegemoni og blokkonfrontasjon blir, desto viktigere er det for oss å følge med i tiden, vise pliktfølelse og oppfylle våre internasjonale forpliktelser, sa han videre.

Han understreket at Kina-Russland-samarbeidet ikke søker konflikt med noen og heller ikke er påvirket av noen andre land.

Lavrov ga likelydende uttalelser på den første dagen av Wangs firedagersvisitt til Russland.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.