Viruslaboratoriet i Wuhan. Foto: Ureem2805 / cc by-sa 4.0 / Wikimedia Commons.

Den amerikanske etter­retnings­tjenesten CIA ville betale seks av sine egne analytikere for at de ikke skulle avsløre at korona­viruset høyst sannsynlig lekket fra Wuhan-laboratoriet, har en varsler i CIA opplyst til medlemmer av underkomiteen i Representantenes hus som gransker korona­pandemiens opprinnelse.

Ifølge varsleren, som har en høy stilling i CIA, ble de seks analytikerne bedt om å konkludere at viruset hadde en naturlig opprinnelse, går det frem av et brev til CIA-sjef William Burns som er omtalt i New York Post.

Underkomiteen vil nå ha mer informasjon fra CIA og andre amerikanske myndigheter:

Select Subcommittee on the Coronavirus Pandemic Chairman Brad Wenstrup (R-Ohio) and Permanent Select Committee on Intelligence Chairman Mike Turner (R-Ohio) requested all documents, communications and pay info from the CIA’s COVID Discovery Team by Sept. 26.

Wenstrup and Turner also asked for documents and communications between the CIA and other federal agencies, including the State Department, the FBI, the Department of Health and Human Services and the Energy Department.

Både FBI og USAs energi­departement har etter hvert konkludert at laboratorie­hypotesen høyst sannsynlig er korrekt, mens CIA ikke har villet konkludere.

USAs tidligere etterretnings­sjef John Ratcliffe har imidlertid fastslått at laboratorie­lekkasje er den eneste troverdige forklaringen og at bevisene er overveldende, mens hypotesen om smitte fra dyr til menneske savner ethvert grunnlag.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.