NTB

Over 3000 mennesker er så langt gravlagt av myndighetene etter den ødeleggende flommen som har rammet Libya, opplyser en talsperson for regjeringen i øst.

Innenriksdepartementets talsperson Tarek al-Kharraz sier at 1100 av flommens ofre ikke har latt seg identifisere og at disse likene har blitt gravlagt i massegraver.

Tirsdag ble 2090 andre gravlagt i landet, men disse var identifisert, ifølge departementet.

– Dette er spesielt vanskelig, gitt at lokalbefolkningen gravlegger sine egne døde uten å registrere dem, sier Al Kharraz til nyhetsbyrået DPA.

Han sier dødstallet trolig vil fortsette å stige, og at rundt 9000 mennesker fortsatt er registrert som savnet. Tirsdag opplyste al-Kharraz at dødstallet hadde nådd 5200. Det er så langt ikke bekreftet fra uavhengige kilder.

Kystbyen Derna øst i Libya er blant områdene som ble hardest rammet av flomkatastrofen. To demninger ved byen kollapset og skapte en voldsom, brå oversvømmelse.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.