NTB

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han ikke har satt noen tallgrense på hvor lav oppslutning Ap kan få før han går av.

Ap ser etter alle solemerker ut til å miste posisjonen som landets største parti i et valg for første gang på nærmere 100 år. De kan også miste storbyer som Oslo og Bergen, samt mangeårige bastioner som Lillestrøm og Sarpsborg.

– Vi har gjort en god valgkamp og vi har løftet oss, men vi har ikke løftet oss nok. Resultatet er for lavt, og vi har større ambisjoner, sa Støre i partilederdebatten natt til tirsdag.

På spørsmål om hvorvidt han har tenkt på å gå av som Ap-leder dersom partiet får under en viss oppslutning, svarer Støre kontant nei.

– Det har jeg aldri tenkt. Jeg har aldri satt noe sånt tall. Det ville ikke vært særlig opplysende å styre etter det, sier Støre.

Han sier partiet skal oppsummere og evaluere valget når de endelige resultatene har kommet inn.

– Hvert parti må oppsummere og trekke lærdommer av et valg, og det er demokratisk å gjøre det. Jeg er veldig avslappet på at det skal vi gjøre på en god måte, og vil delta i den diskusjonen, og mener at det er et partidemokrati verdig å gjøre det på en grundig måte, sier Støre.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.