Politiet i Storbritannia bekrefter at den terrorsiktede ekssoldaten som er på rømmen, har blitt observert, melder britiske medier.

21 år gamle Daniel Khalife er siktet for å ha samlet inn informasjon som kan brukes i et terrorangrep og for å ha plantet falske bomber på en militærbase.

Politiet melder at vitne så Khalife mens han klatret ut fra under fra en lastebil, ifølge Sky News.

Khalife ble observert ved en rundkjøring i Wandsworth i søndre London. Vitnet så ham kort tid etter at han flyktet fra fengselet i samme område i London.

Lastebilen han rømte med, leverte mat til kjøkkenet der han jobbet som kokk.

20.000 pund i dusør

– Vitneobservasjonen kan være meget avgjørende, sier en leder i politiet.

Politiet lover 20.000 pund i dusør for informasjon som leder til pågripelse av Khalife.

Helikoptre og store mannskaper leter etter rømlingen, og de har hovedfokus mot det 1000 hektar store naturområdet Richmond Park.

Rømmingen har også ført til skjerpet sikkerhet ved flyplasser og havnen i Dover. Politiet sier imidlertid det ikke er grunn til å tro at han er farlig for folk.

Store ressurser i sving

Ifølge politiet er 150 politibetjenter på jakt etter ham.

Khalife ble pågrepet i januar, og fikk sparken fra militæret etter han ble varetektsfengslet. Rettssaken mot ham skal etter planen starte i november.

Opposisjonen i landet krever å få vite hvordan rømmingen var mulig og hvorfor det ikke var større sikkerhetsopplegg rundt ham. Regjeringen har lovet å undersøke saken.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.