NTB

Viktor Hovland satte ny banerekord på ni slag under par og vant den andre turneringen i PGA-sluttspillet i golf. Det ga en premie på vel 38 millioner kroner.

Nordmannen gjorde ti birdier og endte på 17 slag under par totalt. Den amerikanske verdenseneren Scottie Scheffler kunne frata nordmannen seieren, men han rotet seg bort i avslutningen.

Hovland brukte 61 slag på søndagens runde, noe som er banerekord på banen i Olympia Fields sør for Chicago.

– Det skjedde så fort at det er vanskelig å ta det innover seg. Det er dritkult. Jeg hadde en sjanse til å vinne forrige uke med en dårlig start, og likevel greide jeg å kjempe meg tilbake i seierskampen. Jeg kom inn i denne turneringen med en litt annen tankegang. Jeg trengte ikke å presse så mye, sa Hovland til Discovery.

– De siste ni hullene er noe som bare skjer. At det klikket så mye var heftig, sa han.

Med seieren får Hovland også en premiesjekk på 38 millioner kroner. Hovland har vunnet én annen PGA-turnering denne sesongen. Det var Memorial Tournament, som legenden Jack Nicklaus arrangerer. Også den ga en utbetaling på vel 38 millioner kroner.

Birdieshow

Hovland startet med birdie på hull én, tre og fem og var på det tidspunktet bare to slag bak teten. På hull sju ble det bogey etter å ha vært i trøbbel, men han slo hardt tilbake med birdie på hull ti, elleve og tolv.

På hull 14 bommet han på utslaget og lå i det tjukke gresset, men med et fantastisk slag la han ballen under en meter fra hullet. Det ga rundens sjuende birdie.

– Hva er det han driver med? Det er på grensen til ulovlig, det der, utbrøt Discovery-kommentator Per Haugsrud.

Én turnering igjen

I etterkant fulgte han opp med birdie på hull 15, 17 og 18. Det gjorde at han tok seg forbi Scheffler, som hadde ledet store deler av den siste runden.

Det gjenstår én turnering i PGA-sluttspillet. Den går av stabelen kommende uke. I den turneringen starter spillerne med minusslag etter hvilken plassering de har på sammenlagtlisten på PGA-touren denne sesongen. Vinneren stikker av med 18 millioner dollar (om lag 190 millioner kroner).

Hovland vil starte på annenplass i den turneringen etter storspillet i helgen. Han vil starte to slag bak verdensener Scheffler.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.