Sadiq Khan, Labours ordfører i London, oppfordres til å be om unnskyldning efter at det i hans egen guide for hvordan han selv skal bygges opp som «merkevare», publiserte et fotografi av en ung hvit familie med ordene: 

– Representerer ikke ekte londonere.

En by for alle

Merkevareguiden åpnet med å erklære London som «A City For All Londoners», en by som appellerer til alle «uansett alder, kjønn, seksuell legning, etnisitet, religion, funksjonshemning eller familiesammensetning».

Igår kveld ble Khan tvunget til å fjerne bildeteksten til bildet som viser et par med to barn som går langs Themsen. I bakgrunnen ser vi parlamentet.

– Feil begått av dum medarbeider

En talsmann for ordføreren skyldte det hele på en «feil»:

– Billedteksten ble tilføyd ved en feil av en medarbeider og avspeiler ikke ordførerens eller Greater London Authority’s holdning.

– Alle londonere er ekte 

Susan Hall, Tory-kandidat til neste års ordførervalg i London, oppfordret Khan til å komme med en unnskyldning:

– Alle londonere er ekte londonere, uansett etnisitet. Sadiq Khan må be om unnskyldning og stoppe disse desperate, politisk motiverte forsøkene på å splitte mennesker.

Positiv og optimistisk fremstilling

Et kapittel i merkevareguiden viser mer enn tyve eksempler på positiv og optimistisk fremstilling av ordføreren: 

– Han bør vises i samspill i ekte og relaterbare miljøer.

Hele guiden – «Look Book – Mayor of London Brand Guidelines» – er nu fjernet fra den offisielle nettsiden london.gov.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.