55 år gamle Ratree Chumwong jobbet som deltids gatefeier i Phetchabun, en provins i det sentrale nordlige Thailand, da hun fant en boks med gull.

Boksen hadde et gjennomsiktig lokk, så Chumwong kunne tydelig se at det var mye gull i den, skriver The Straits Times.

Hun valgte å ikke åpne boksen, men gikk heller til en restaurant som lå i nærheten og fortalte eieren der om hva hun hadde funnet.

Sammen gikk de til politiet.

Foto: Facebook

Gatefeieren, som hadde en lav lønn og kun jobbet deltid, kunne ha sikret seg en voldsom ekstrainntekt ved å beholde boksen, da det viste seg at innholdet var verdt rundt 60 000 kroner.

Men for Chumwong var slike tanker aldri i hennes sinn.

På politistasjonen åpnet de boksen og fant identifikasjon som gjorde at de kunne kontakte eieren, som viste seg å være en fotograf.

Han ble naturlig nok overveldet over å få gullboksen sin tilbake, som han på det tidspunktet ikke hadde registrert at han hadde mistet.

Det dreide seg om en Buddha amulett, som veldig mange thaier bruker, og som var innkapslet i 24 karat gull.

Foto: Facebook

Ordføreren i Phetchabun, Seksan Niyompeng, ga Chumwong både hedersdiplom og finnerlønn fra egen lomme, før den ærlige gatefeieren til slutt fikk full stilling i kommunen som takk.

Chumwong selv følte at hun kun gjorde det som var det riktige å gjøre.

Noe til ettertanke for alle og enhver, og kanskje ikke minst en viss forhenværende Rødt-leder.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.