Advokat Sigurd J. Klomsæt rundet 70 år tidligere i år, men kommer aldri til å gi seg! I årtier har han brukt avbrytelsenes kunst i sine angrep på journalister, kolleger og politi/påtalemyndighet. Dommere og sakkyndige har også fått gjennomgå. Geir Furuseth lar ham snakke ut i to programmer.

Klomsæt er av den gamle skolen som hater slurv og uetterretteligheter. Innimellom angrepene, der man skal ha gode ører og holde hodet klart for å følge med, har Klomsæt forsvart menn som offentligheten – selvsagt godt hjulpet av mediene – har avskrevet som avstumpede forbrytere som helst burde ha vært buret inne på livstid:

Baneheia-saken og justismord

De grusomme drapene på to uskyldige småjenter skaket opp hele Norge i mai 2000. To menn ble tatt. Den ene av dem, Viggo Kristiansen, ble buret inne på livstid. Noen år etter at livstidsdommen falt, var Klomsæt den eneste advokaten i landet som var villig til å lytte til Kristiansens bønn om hjelp. Klomsæt ble overbevist om at Viggo snakket rett, og i intervjuet kommer han med nye detaljer om justismordet Viggo Kristiansen ble utsatt for. Og Klomsæt gjentar også hva han uttalte til Advokatbladet før jul, sist høst:

– Hadde jeg blitt hørt i 2009, hadde Viggo Kristiansen vært en fri mann for lenge siden

Advokat Klomsæt har ført tre saker frem for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Han har vunnet to, mot den norske stat.

Som Klomsæt skriver på sin hjemmeside: Vi er opptatte av menneskerettigheter.

Geir Furuseth lærte å kjenne advokat Klomsæt midt på 90-tallet, da Furuseth jobbet som researcher i programmene til Per Ståle Lønning og Høyesterettsadvokat Tor Erling Staff.

Furuseth forsto allerede den gang at advokat Sigurd J. Klomsæt ikke var noen bajas som kun var ute etter PR. Derfor fikk Klomsæt lov til å snakke uten selv å smake sin egen medisin, avbrytelsenes kunst.

Man kan ikke forholde seg likegyldig til en slik forsvarer.

Del to sendes tirsdag til samme tid.


YouTube

Rumble

Viktig melding! Abonner på vår nye YouTube-kanal, vi ønsker å tilby et alternativ skulle Rumble svikte.

Abonner på vår Doc-TV News kanal – det er helt gratis, og det hjelper oss å stige i algoritmene og nå et større internasjonalt publikum!

Hvis du setter pris på sendingene: Vipps oss på 638941. Alle bidrag hjelper.

Hva med å møte likesinnede ved å bli med i et av våre lokallag?

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.