UPS og fagforeningen Teamsters Union har inngått en tentativ arbeidsavtale som kan gi UPS-sjåfører en årslønn på $ 170.000, litt over 1,7 millioner kroner. I tillegg gir avtalen andre fordeler, som bedre helseforsikring og pensjoner, og slutt på obligatorisk overtid på sjåførenes fridager.

UPS inngikk femårskontrakt med Teamsters i slutten av forrige måned, og avverget en streik.

Den foreløpige avtalen omfatter rundt 340.000 arbeidere ved UPS, som er verdens største selskap for leveranse av pakker. Avstemningen over den nye avtalen begynner 10. august og avsluttes 22. august.

Avtalen er den siste store lønnsøkningen som er vunnet i arbeidsforhandlinger, skriver CNBC. Arbeidere fra piloter til ansatte i romfartsindustrien har nylig vunnet høyere lønn.

Ikke overraskende har interessen for å jobbe i UPS økt. Jobbportalen Indeed rapporterte at den så en ukentlig økning på 50 prosent i søk etter UPS-jobber etter at Teamsters omtalte den historiske avtalen.

På Google søker håpefulle etter «UPS-sjåførjobber nær meg».

Gabriela Riccardi skriver i Quarz Magazine at UPS-arbeidere må stige i gradene for å nå det høye lønnsnivået, men lønnen er langt bedre enn i FedEx og Amazon, som ennå ikke er representert av fagforeninger.

Da Amazon planlegger lønnsjusteringer til høsten, håper ansatte i Amazon at de kan bruke lønnen til UPS som et argument for at de er relativt underbetalt.

Til sammenligning tjener en  lærer i offentlig skole i gjennomsnitt $ 66.397. I politiet er gjennomsnittet $ 62.800, og for sykepleiere $ 85.630.

Siden det er 50 stater, er det stor variasjon i disse lønningene, men uansett er de langt unna hva en UPS-sjåfør vil tjene.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.